Vill du få kontakt med en förening?

Jag heter Khalid Mohammed och jobbar som föreningslots i Örebro. Jag kan hjälpa dig som nyanländ att få kontakt med föreningar som passar dina intressen. Du får hjälp att ta reda på var och när föreningen träffas, vad för utrustning du behöver och vad det kostar. Du kan även följa med på studiebesök till olika föreningar i kommunen.

Kontakta mig gärna ifall du har några frågor!

Khalid Mohammed
Khalid@orebroforeningsrad.se
0764103085


Vad är en förening?
En förening är en grupp av människor som har gemensamma intressen och träffas för att hålla på med dessa. I Örebro kommun finns det flera hundra föreningar. De kan vara allt från att spela fotboll eller rida till att spela instrument eller att laga mat tillsammans. Om du har ett intresse och vill komma i kontakt med en förening som passar dig kan du kontakta föreningslotsen.

Vem får vara med i en förening?
Alla är välkomna. Det finns föreningar som gör saker för barn och det finns föreningar som gör saker för vuxna. Om du som vuxen har barn med intressen finns det alltid behov av fler vuxna som hjälper till i föreningen.

Vad ger det mig att vara med i en förening?
I en förening träffar du andra människor som har samma intressen som du. Du får möjlighet att lära dig mer om både språk och ditt intresse. Det är ett bra sätt att komma in i samhället.

Vem kan få hjälp av en föreningslots?
Alla som har ett intresse, eller vill pröva ett nytt intresse kan få hjälp. Du behöver inte vara duktig på det du är intresserad av. Det räcker med att vara nyfiken.

Driver du en förening?
Örebro Föreningsråd erbjuder föreningar hjälp med att nå ut till nya potentiella medlemmar med olika bakgrunder och erfarenheter. Föreningslotsen kan hjälpa till med den första introduktionen in i föreningen.